BEST Kleefstoffen

Secondelijm

Effectieve en stevige secondelijm

Wanneer u zocht naar een secondelijm van excellente kwaliteit, dan bent u bij BEST Kleefstoffen aan het goede adres. Ons bedrijf heeft veel en al lang ervaring in de verkoop van de beste kleefstoffen. Onze lijmoplossingen zijn geschikt voor allerlei soorten klussen. In onze webshop kunt u een breed assortiment vinden aan lijmen van uitstekende kwaliteit. Hier kunt u ook onze hoogwaardige secondelijm vinden. Deze lijm is een zeer stevig en kan gebruikt worden voor diverse voorwerpen en materialen. Kijk dus in de webshop van BEST Kleefstoffen om uw juiste lijm aan te schaffen.

Wat is secondelijm?

Secondelijm wordt ook wel cyanoacrylaatlijm genoemd. De lijm is doorgaans een kleurloze lijm waarvan cyanoacrylaat de basis is. Cyanoacrylaat kan in enkele seconden een lijmverbinding maken. In de meeste gevallen is de lijm dun en vloeibaar, maar het kan zijn dat de lijm wat dikker is en half vloeibaar. Bijna geleiachtig. De lijm doet zijn werk doordat vocht op het contactoppervlak het polymerisatieproces opgang brengt. Je huid bevat ook vocht, daarom is het niet verstandig om de secondelijm op je huid te laten komen.

Toepassingen van secondelijm

Secondelijm wordt meestal gebruikt op gladde oppervlakten. Als de oppervlakte niet glad is maar bobbelig ‘verdwijnt’ de lijm tussen de bobbels en is het niet mogelijk om een goede bevestiging te realiseren. Naast het gebruik op gladde oppervlakken kan de lijm ook gebruikt worden om kleine kiertjes of gaatjes op te vullen. De lijm is hiervoor geschikt omdat het transparant opdroogt. Soms wordt het ook weleens gebruikt om een voorwerp te beschermen en te laten glanzen. In dat geval zit er een laagje van de lijm over een klein hout voorwerp. Andere toepassingen:

  • Bij constructiebouw zoals de bouw van machines
  • Schroefdraad borgen
  • Modelbouw
  • Als een vervanging van hechtingen bij mensen
  • Bij afwerking van kleine houten werkstukken
  • Als opvulling van kiertjes en gaatjes

Secondelijm

Schaf uw secondelijm aan bij BEST Kleefstoffen

De beste secondelijm of cyanoacrylaatlijm kunt u vinden in onze webshop. Er zijn diverse varianten beschikbaar die u kunnen helpen bij uw klus. Wij helpen u ook graag verder als u op zoek bent naar andere soorten lijmen. In principe maakt het niet uit wat u wilt repareren of verlijmen: bij BEST Kleefstoffen kunt u de lijm vinden die u zoekt. Voor meer informatie of advies kunt u altijd met ons contact opnemen. Dit kan via de telefoon, e-mail of via de website. Ons telefoonnummer: 0348-744242. Of stuur een e-mail naar: info@bestkleefstoffen.nl.