BEST Kleefstoffen

Metaal lijmen

De betere metaal lijmen vindt u bij BEST Kleefstoffen

BEST Kleefstoffen biedt u diverse kleefstoffen waaronder metaal lijmen die geschikt zijn voor bijna iedere klus. Onze kleefstoffen zijn dé oplossing op het gebied van sealen, borgen en lijmen. De kleefstoffen zijn in Duitsland geproduceerd en van zeer hoge kwaliteit. Daarnaast bieden wij een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Onze producten zijn geschikt en verkrijgbaar voor particulieren en de industrie. De lijmsoorten die we aanbieden zoals metaal lijmen, zijn onder te verdelen in 4 categorieën: cyaanacrylaat lijmen (zoals secondelijm), anaerobe lijmen (voor afdichtingen en borgmiddelen), twee componenten lijmen en UV uithardende lijmen.

Metaal lijmen voor alle soorten metaal

Metaal lijmen zijn lijmen die uitermate geschikt zijn om metaal te repareren of te verlijmen. In principe kunt u de lijm voor alle soorten ondergronden gebruiken die van metaal gemaakt zijn. Maar wat is metaal precies? Metaal is een verzamelnaam voor materialen die overeenkomsten met elkaar hebben. Deze overeenkomsten zijn bijvoorbeeld dat alle metalen geleiden. Daarnaast zijn legeringen ook gemaakt van metaal. Metalen worden ingedeeld in 2 groepen: ferrometalen en non-ferrometalen. Ferrometalen hebben als belangrijk bestanddeel ijzer. Denk aan gietijzer, nikkel, kobalt of staal. Non-ferrometalen bestaan uit minder dan 50% uit ijzer. Bijvoorbeeld: aluminium, goud, chroom, magnesium, koper, tin, zink en zilver.

metaal-lijmen

Diverse soorten metaal lijmen

Metalen kunnen in principe door meerdere soorten lijm aan elkaar worden bevestigd. Er zijn daarom diverse soorten metaal lijmen. Bijvoorbeeld PU-lijm, cyanoacrylaatlijm, acrylaatlijm of epoxylijm. Zo kunt u een metaallijm aanschaffen bestaande uit 2 componenten epoxylijm. Deze lijm is uitermate geschikt voor reparaties van metaal onder extreme omstandigheden. Denk aan bepaalde krachten, trillingen, zware belasting en (zee)water. Voorwerpen die u kunt repareren met metaallijm: gereedschap, auto onderdelen en metalen hekken. Epoxy lijm kunt ook gebruiken om scheuren en lekken te dichten van bijvoorbeeld watertanks of metalen buizen, maar denk ook aan deurkloppers bevestigen of handdoekhaken ophangen.

Neem contact op voor metaal lijmen of andere kleefstoffen

Bestel uw metaal lijmen snel en makkelijk in onze webshop. Uiteraard kunt u ons ook bellen, e-mailen of online vragen naar meer informatie. Bij BEST Kleefstoffen kunt u lijmen bestellen die van uitstekende kwaliteit zijn en toch goedkoop. Elke soort lijm die wij u aanbieden heeft zijn eigen werkgebied en expertise. Bijna alle eigenschappen van onze lijmsoorten hebben we in handige tabellen gezet op deze website. Hierin staat het onderscheid weergegeven in viscositeit, soorten, temperatuur bereik en resistentie. Als u meer informatie nodig heeft, kunt u ons bereiken op: 0348-744242 of stuur een e-mail naar: info@bestkleefstoffen.nl.