BEST Kleefstoffen

Contactlijm

Contactlijm nodig?

Bent u op zoek naar kwalitatieve contactlijm? Dan bent u bij BEST Kleefstoffen aan het juiste adres. Al sinds 2001 ontwikkelen en verkopen wij diverse lijmoplossingen. Voor elke klus hebben wij de juiste lijm. Wij garanderen een constante kwaliteit van onze producten. Bovendien zijn wij ISO 9001: 2008 gecertificeerd. Kortom, u weet zeker met een bewezen en betrouwbare aanbieder van doen te hebben. Neem direct een kijkje in onze ruime webshop om te ontdekken welke hoogwaardige contactlijm het best bij uw project past.

Wat is contactlijm?

Contactlijm is een oplosmiddel-gebaseerde lijm voor contact- en natte hechting op basis van polychloropreen. Deze lijm is uitermate geschikt voor het verlijmen van PVC-bedekkingen, textielbekledingen en elastomere lagen, evenals metalen, kunststoffen, leer, rubber en keramiek. Als u twee materialen op elkaar wilt lijmen met deze lijm, moet u er rekening mee houden dat beide oppervlakken onder andere droog, barstvrij, stofvrij en bestand tegen druk en spanning zijn. Ook moet het te lijmen oppervlak vrij zijn van adhesiereducerende lagen. Merkt u toch dat uw ondergrond niet geheel voldoet aan bovenstaande lijst? Tref dan voorbereidende maatregelen om de oppervlakken geschikt te maken, zoals primen en vullen.

Belangrijke voordelen van contactlijm

Onze lijm is:

  • Zeer gemakkelijk te verspreiden
  • Uitermate sterk in aanhechting
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geschikt voor rolstoelen
  • Gebaseerd op oplosmiddel GISCODE S6

Contactlijm

Omdat onze lijm dusdanig efficiënt is, zijn veel toepassingen die nog niet zo lang geleden werden gemaakt met mechanische bevestigingsmiddelen, nu mogelijk met onze hoogwaardige lijmen. Lijm is bovendien stukken goedkoper en effectiever dan veel andere oplossingen.

Belangrijk als u gaat lijmen

Alvorens u de lijm aanbrengt, raden wij u aan deze eerst goed te roeren. Breng de lijm vervolgens over het hele oppervlak van één of beide oppervlakken aan met een gladde spatel of borstel. Pas op: zodra u de twee oppervlakken tegen elkaar heeft gedrukt, is een correctie niet meer mogelijk. De droog- en hechtingstijd zijn afhankelijk van de kamertemperatuur en de luchtvochtigheid. Voor een optimale hechting wordt een gemiddelde temperatuur van 15°C aangeraden. De luchtvochtigheid is het best als deze niet onder 65% komt. Door de ruimte of de oppervlakken te verhitten tot ongeveer 70°C kan de gedroogde lijm worden gereactiveerd. Dit kan toegepast worden om schone hoeken en randen te creëren. Zorg tot slot voor voldoende ventilatie op uw werkplek.

Koop uw contactlijm bij BEST Kleefstoffen

Heeft u voor uw project of klus contactlijm nodig? Bestel deze dan bij BEST Kleefstoffen. Heeft u vragen over onze producten? Bel naar 0348-744242, mail naar info@bestkleefstoffen.nl of vraag via ons online contactformulier een vrijblijvende offerte aan voor onze contactlijm.