BEST Kleefstoffen

Borgen

borgen

Een uitstekend product

Borgen is een vak apart. Borgmiddelen zijn er legio op de markt, de basis is vrijwel allemaal hetzelfde. Het verschil zit, zoals bij alle lijmen, in de kleine zuivere en vaak geheime ingrediƫnten. Dit gecombineerd met zuivere grondstoffen en een hoop kennis komen lijmproducenten tot een uitstekend product.

De toepassing

Het borgen gaat vooral, op een enkele uitzondering na, op anaerobe basis. Wanneer de vloeistof, dun of thixotroop, in aanraking komt met het te borgen materiaal treedt er een reactie in werking die de vloeistof laat hechten en verhard. Voor deze reactie is bijna altijd uitsluiting van lucht nodig. Wanneer er gedicht, geborgd of geseald moet worden met passieve of inactieve materialen dan is er een activator nodig die het katalystisch proces voor de lijm op gang brengt. Wanneer uitsluiting van lucht niet mogelijk is biedt onze activtor A uitkomst.

Daarnaast is het vaak noodzakelijk om het oppervlak, waarop het borgmiddel aangebracht gaat worden, voor te bewerken met een borstel en BEST Clean.

Bekijk onze borgmiddelen